maandag 30 november 2009

Recept

Glutenvrije Cheesecake

Ingrediënten

- 150 g glutenvrije koekjes (bijv. maïskoekjes met chocolade, pakje a 150 g)
- 75 g roomboter ongezouten, gesmolten
- 600 g verse roomkaas naturel (fromage frais)
- 1 citroen schil geraspt en uitgeperst
- 150 g witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker 3 eieren, gesplitst
- poedersuiker, om te bestrooien


Materialen keukenmachine springvorm ( 22 cm), bekleed met bakpapier Bereiden Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de rand van het bakpapier in. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de boter toe en laat kort draaien tot de boter goed is gemengd. Schep het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Roer de roomkaas los en meng de citroenrasp, 3 eetlepels citroensap, de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor. Voeg als laatste de eidooiers toe. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel het eiwit door het roomkaasmengsel en schep het op de bodem. Bak de cheesecake in de oven in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen. Bestrooi de cheesecake vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en snijd hem in 8-10 punten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten